Съдът в Москва ще разгледа на американския журналист на Wall

...
Съдът в Москва ще разгледа на американския журналист на Wall
Коментари Харесай

Руски съд гледа жалбата срещу ареста на американския журналист на 18 април

Съдът в Москва ще прегледа на американския публицист на Wall Street Journal Еван Гершкович на 18 април , оповестява " Ройтерс "

31-годишният предходната седмица в Екатеринбург - четвъртият по величина град в Русия. Това е първият случай на арестуван американски сътрудник по обвинявания в шпионаж от Студената война насам.

Вестникът съобщи, че " изрично отхвърля " обвиняванията и изиска освобождението му.

Малко след ареста на Гершкович, съд в Москва постанови той да остане в следствения арест в московския затвор Лефортово най-малко до 29 май. На това правосъдно съвещание на Гершкович не беше разрешено да се срещне с юриста си, а прокурорите нямаха право да споделят никакви материали по делото.
 Задържаният в Русия публицист от WSJ апелира ареста си
Задържаният в Русия публицист от WSJ апелира ареста си

Засега не е планувана дата за чуване по обжалването

Изслушването на 18 април също ще се организира при закрити врата, защото Русия счита информацията, обвързвана с обвиняванията, за класифицирана.

Федералната работа за сигурност на Русия упрекна Гершкович в опит да получи секретна информация за съветски оръжеен цех . Кремъл твърди, че Гершкович е бил хванат на мястото на престъплението, без да дава повече детайлности.

Арестът на журналиста провокира неодобрение от страна на западни водачи, в това число , който прикани Русия " да го освободи " , и в допълнение обтегна връзките сред Съединени американски щати и Русия, които към този момент са на най-ниското си равнище от десетилетия.

също приканиха Русия неотложно да пусне на независимост Гершкович.
 Руски наблюдаващ: Арестуваният американски публицист
Руски наблюдаващ: Арестуваният американски публицист " е радостен и се оправя добре "

Първо посещаване на външен човек при него
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР