Съдът в Москва арестува за пет денонощия прессекретаря на политика

...
Съдът в Москва арестува за пет денонощия прессекретаря на политика
Коментари Харесай

Говорителят на Навални влезе в ареста заради клип с призив за протест

Съдът в Москва арестува за пет денонощия прессекретаря на политика и кандидат-президент на Русия Алексей Навални – Кира Ярмъш, и за осем денонощия прессекретаря на националния щаб Руслан Шаверинов.

И двамата са приети за отговорни за нарушение на открития ред при образуване и осъществяване на събрания, манифестации, демонстрации и шествия, съобщи „Ведомости“.

Миналата неделя, 28 януари, в 118 съветски града минаха протестни акции, на които бе призовано президентските избори в Русия през март да бъдат бойкотирани. Според съветските управляващи 37 души са получили административни арести за организирането на митингите.

Ярмъш и Шаверинов бяха арестувани на московското летище „Шереметиево“.

Съдът призна, че Ярмъш е направила правонарушение, публикувайки в интернет клип с апел хората да се причисляват в проведения от хората на Навални митинг.

„ Ваша чест, безусловно е ясно, че делото е политически стимулирано. Не храня илюзии и разбирам, че ние няма да отсъдите оправдателно решение. Гордея се, че приканих хората да излязат на митинг и ще направя това още веднъж “, съобщи тя в съда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР