Съдът в македонския град Крива паланка осъди късно снощи по

...
Съдът в македонския град Крива паланка осъди късно снощи по
Коментари Харесай

Присъди и екстрадиция за тримата задържани в РСМ българи

Съдът в македонския град Крива паланка осъди късно нощес по бързата процедура тримата български жители, които бяха арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Деве хълм " и упрекнати за нарушение на публичния ред, заяви локалните медии.

На 34-годишния някогашен народен представител от " Възраждане " Ангел Георгиев и другите двама подсъдими магистратите постановиха санкции от по 300 евро и възбрана за влизане в Република Северна Македония за период от три години. След произнасянето на съда тримата бяха екстрадирани в България, демонстрираха във видеострийм от портала " Инфомакс ".

Въпреки че от македонското Министерство на вътрешните работи разпространиха буквите на арестуваните като 35-годишния Г.З., 50-годишния А.Х. и 54-годишния Р.Х., от фрагментите при изгонването на българите ясно се вижда, че един от тях е точно Ангел Георгиев. 

Вчера 34-годишният политик пусна клипове в профила си във Facebook, от които се виждат колоните от чакащи коли на българо-македонската граница. Повече от 100 леки коли на пътуващи към Северна Македония, с цел да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в деня на 151-та му годишнина, бяха блокирани сред граничните пунктове " Гюешево " и " Деве хълм ".

След като жител се доближава към Ангел Георгиев и се оплаква, че човек от автомобил с българска регистрация е въведен в постройката на граничната работа, някогашният депутат прави опит да потърси информация за повода. Униформени чиновници се доближават към него със заповед да спре телефона, той отхвърля и се вижда битка, оповестява Dir.bg

Освен Георгиев, още двама българи бяха отведени от македонските гранични служители на реда във вътрешно помещение. На записа се чува ясно по какъв начин един от тях заплашва: " Един, в случай че мръдне, главата ще извъртиш. Ясно ли е? ". На фрагментите обаче не се виждат лица, защото камерата е ориентирана към пода.

Според полицията в Северна Македония повода за прекъсване на работата на ГКПП-тата била токов удар. Това провокира острата реакция на българското Министерство на външните работи, а вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разгласи, че ще подари три генератора на Скопие, с цел да няма повече проблеми при прекосяване на българо-македонската граница.
https://www.facebook.com/watch/?v=703814324536947
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР