Съдът в Лондон даде на родителите на смъртно болното 11-месечно

...
Съдът в Лондон даде на родителите на смъртно болното 11-месечно
Коментари Харесай

Случаят Чарли Гард: Ще се подложи ли болно бебе на експериментално лечение?

Съдът в Лондон даде на родителите на смъртно болното 11-месечно момченце Чарли Гард 48 часа, с цел да показват доказателства, че нова предлагана терапия, която им е била обещана, е способна да помогне на детето.
 
Съдията разгласи това решение откакто майка му прикани съдиите да разрешат на детето, което се намира в терминален етап на генетична болест, да получи пробното лекуване, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Бебето страда от синдром на митохондриално безсилие на ДНК, което води до недоразвитост на мускулната тъкан, поразяваща както мускулите, по този начин и основния мозък, и детето не може да диша независимо.

" Трябва да публикация решението по това дело не на основата на известия в туитър, не на съображение на нещо, казано на публицисти или написано в медиите ", сподели арбитър Никълъс Франсис, представен от вестник " Гардиън ". Той добави, че би бил щастлив, в случай че показаните доказателства бъдат задоволително безапелационни, с цел да може той да преразгледа личното си решение, признато през април т.г. Тогава арбитър Франсиз реши, че би трябвало да бъдат изключени животоподдържащите системи и да се разреши на детето умерено да почине. По-късно това решение бе подкрепено от всички инстанции, в които родителите на Чарли се пробваха да го оспорят, в това число и от Европейския съд по правата на индивида.
 
 Родителите на детето Кони Йейтс и Крис Гард БГНЕС, списък
Болницата, в която се лекува бебето - " Грейт Ормънд стрийт " в Лондон - изиска съдът да вземе решение, отчитайки нови данни за евентуално лекуване на заболяването на Чарли Гард, получени от лекари от детската болница на Ватикана и друга болница в чужбина.
 
Както папа Франциск, по този начин и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп привлякоха интернационално внимание към случая. Болници в Рим и в Съединени американски щати предложиха да дават пробното лекуване на Чарли Гард, а петиция в поддръжка на правото му на лекуване събра към 350 000 подписа. Над 1,3 милиона лири (1,7 милиона долара) бяха събрани онлайн за лекуването му.

Новото разглеждане на случая в лондонския съд може да разреши на Чарли Гард да получи пробно лекуване за заболяването си във Англия или в чужбина.

Майката на детето Кони Йейтс, съобщи пред телевизия Скай нюз, че желае съдиите да се вслушат в специалисти по неговото заболяване, съгласно които лекуването може да помогне.
 
Седем задгранични експерти са й споделили, че може да има късмет до 10 на 100 лекуването да помогне на сина й.
 
 Протестиращи приканиха съда да разреши пробното лекуване на Чарли Гард БГНЕС
Днешното съвещание мина на фона на шумни протестни акции в поддръжка на родителите на детето пред постройката на съда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР