Съдът в Лом глоби с 1 500 лева мъж, нарушил

...
Съдът в Лом глоби с 1 500 лева мъж, нарушил
Коментари Харесай

1500 лв. глоба за мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие в Якимово

Съдът в Лом санкции с 1 500 лв. мъж, нарушил заповед за отбрана от домашно принуждение в село Якимово

На 29 август 2022 година след подаден сигнал за случай на домашно принуждение в село Якимово и формирано дело Районен съд - Лом  издал заповед за отбрана, с която на мъжа били наложени ограничаващи ограничения по Закона за отбрана от домашно принуждение.

Той нямал право да  да приближава на разстояние по-малко от 50 м  дамата, с която живеел на фамилни начала, децата й и жилището им в село Якимово,. Било му неразрешено и да приближава местоработата на дамата и местата й за обществени контакти и отдих с децата.

Въпреки заповедта, която му е била връчена на 31 август 2022 година, на 23 декември вечерта мъжът отишъл в къщата, до която имал възбрана да се приближава. Жената се почувствала застрашена и подала сигнал за нарушаването.  По случая  било формирано дело и той е бил упрекнат за несъблюдение на издадената заповед. Пред Районен съд - Лом 38 годишният мъж, със приблизително обучение, неженен, незает и неосъждан, се признал за отговорен и декларирал, че непринудено подписва съглашение за наказване 1500 лв. санкция, която да заплати в интерес на страната.

Подсъдимият би трябвало да заплати и 1404 лв. по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи - Монтана  за правене на сложна Съдебно-психиатрична психична експертиза по делото. Определението на съда е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.

Снимка: Pixabay
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР