Съдът в Киев удължи с 60 дни ареста на главния

...
Съдът в Киев удължи с 60 дни ареста на главния
Коментари Харесай

Украйна удължи ареста на руския журналист Вишински

Съдът в Киев удължи с 60 дни ареста на основния редактор на РИА " Новости Украйна " Кирил Вишински, оповестява ТАСС. Това значи, че Вишински ще остане зад решетките най-малко до 19 септември тази година.

Съдът не намира учредения за осъществяване на молбата на отбраната за подмяна на превантивната мярка, прочете съдията, допълвайки, че решението може да бъде обжалвано в 7-дневен период.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 16 септември.

" Срам и срам. Ето ви ги европейските полезности. " Така говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява в обществените мрежи правосъдното решение.

Припомняме, съветският публицист Кирил Вишински беше арестуван през май предходната година в Киев по обвиняване в държавна измяна и противозаконна търговия с оръжие. Грозят го до 15 години затвор.

По-рано през днешния ден Украйна излезе с предложение към Русия - по едно и също време освобождение на арестувани. Киев съобщи, че ще освободи Вишински, при изискване че Москва й върне украинският режисьор Олег Сенцов, който беше наказан на 20 години затвор при непоколебим режим по обвиняване в основаване на терористична група, настояща на територията на Крим. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР