Съдът в Кърджали върна книжката на Лютви Местан, предаде bTV.

...
Съдът в Кърджали върна книжката на Лютви Местан, предаде bTV.
Коментари Харесай

Върнаха шофьорската книжка на Лютви Местан

Съдът в Кърджали върна книжката на Лютви Местан , съобщи bTV.

Причината, която магистратите показват за решението е, че от събраните досега данни по делото не се открива разследваното действие да се отличава с по-висока от типичната за този тип закононарушения социална заплаха и в обжалваното разпореждане не е налице изясненост осъществяването на какво друго закононарушение ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството на обвинения.

Все още не е ясно дали прокуратурата ще изиска наново лишаване на книжката.
 Лютви Местан желае да му върнат шофьорската брошура Обновена
Лютви Местан желае да му върнат шофьорската брошура

Свидетелството му беше отнето поради тежката злополука край Кърджали

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че водачът на ДОСТ е пуснал тъжба в съда , с която упорства свидетелството да му бъде върнато.

Той е упрекнат за породена гибел по несъобразителност на 6-месечно бебе при злополука на 14 април на разклона за село Загорско край Кърджали. Той беше арестуван за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лв.. По-късно обаче тя беше анулирана от съда , защото нямало доказателства за приходите на политика.

В края на предходната седмица прокуратурата за повторно наложи на Местан същата гаранция , откакто събра нужните доказателства за положението му. Към момента обаче той още веднъж апелира мярката пред съда. Лидерът на ДОСТ има и възбрана да напуща страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР