Съдът в Хасково постанови 90 дни арест за 35-годишен поданик

...
Съдът в Хасково постанови 90 дни арест за 35-годишен поданик
Коментари Харесай

Съдът в Хасково постанови 90 дни арест за мароканец от `Ислямска държава`

Съдът в Хасково постанови 90 дни арест за 35-годишен гражданин на Кралство Мароко, упрекнат в тероризъм и участие в " Ислямска страна ".

През този интервал ще се гледа искане за екстрадицията на Нофал Рашид Захри в Мароко, където за него е била издадена интернационална заповед за арест.

Той е арестуван на 13 януари дружно с 27 сирийци на зелената граница край свиленградското село Сладун.

Настаненият по-късно в центъра за мигранти на Министерство на вътрешните работи от затворен вид в Любимец Захри в началото също се показал за сириец, като се легитимирал с подправен сирийски паспорт.

ДАНС обаче е открил същинската идентичност на мароканеца след експертиза по лицево различаване, заяви прокурорът Павел Жеков.

Според Интерпол - Рабат и Апелативната прокуратура в мароканската столица, Захри е имал " лоялно участие в терористична организация ИДИЛ, като е работил към принадлежащата в ИДИЛ работа " Механизация към Главна дирекция - Военни лагери " в град Ал - Маядин, област Дер - Алзор, Сирия. В осъществяване на тази активност се е придвижвал в Сирия като е носел колан с експлозиви, ръчни гранати, огнестрелно оръжие и муниции ".

Изправеният пред съда разгласи, че не е терорист и не желае да бъде екстрадиран в родината си, тъй като щял да бъде хвърлен в затвор.

Пред публицистите Нофал описа, че е живял 4 години в Сирия с жена си и шестте си деца и се е препитавал с търговия.

Твърди, че не е знаел, че тайните служби в Мароко го търсят и е влезнал незаконно у нас откакто платил 2200 евро на трафикант на хора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР