Съдът в Хага не пусна двама българи - на 25

...
Съдът в Хага не пусна двама българи - на 25
Коментари Харесай

Двама българи ограбвали пациенти и персонал в болници в Холандия

Съдът в Хага не пусна двама българи - на 25 и на 48 години, обвинени в голям брой обири в лечебни заведения. Мъжете бяха задържани в Белгия, откакто управляващите откриха огромен брой артикули в колата им, написа www.ad.nl.

След ареста полицията в Хага стартира следствие на активността на мъжете в града и в покрайнините. На 25 юли предходната година обвинените откраднали портфейл с към 1000 евро и болничен пропуск. На 31 август същите отмъкнали преносим компютър и портфейл с към 500 евро, като теглили пари и от дебитната карта на жертвата.

Разследването посочило, че българите са правили обири в Апелдорн, Капеле аан ден Айсел, Горинхем, Албласердам и Лайдердорп. Болниците там разпознали единия от двамата - много цялостен мъж.

Според прокуратурата, обвинените са влизали в лечебните заведения като гости, а по-късно обирали пациенти и личен състав. Те не се посвенили да ограбят даже човек, болен от рак. Мъжете редовно и проведено правили обири и прокуратурата ги дефинира като проведена незаконна група. " Това е явен случай на мобилен престъпник ", декларирал прокурорът.

По време на съвещанието през днешния ден българите поискали да бъдат пуснати от ареста. Пълният мъж декларирал, че има здравословни проблеми, а другият, че откритите пръстови отпечатъци по стоките въобще не са негови.

Съдът обаче реши да остави българите в ареста поради " сериозните съмнения ". Делото ще продължи към 3 месеца. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР