Съдът в Гомел осъди на 18 години в колония със

...
Съдът в Гомел осъди на 18 години в колония със
Коментари Харесай

Сергей Тихановски осъден на 18 години затвор

Съдът в Гомел осъди на 18 години в колония със непоколебим режим в Беларус, съобщи Белта.

Опозиционният деятел е приет за отговорен в приканване към принуждение против управляващите и подготовка на всеобщи вълнения в страната.
Арестуваният брачен партньор на Тихановска може да получи 15 година затвор
Намиращият се в ареста брачен партньор на Светлана Тихановска -  Сергей, може да бъде наказан на 15 години затвор. Това написа в обвинителния...

Сергей Тихановски, прочут видеоблогър, се кандидатира за президент, само че беше задържан по съмнителни обвинявания и хвърлен в пандиза.

Съпругата му, опозиционна лидерка, призна, че тя и децата ѝ са заплашвани. Тихановска живее в заточение в Литва. Нейни изявленията се появяват все по-рядко. След като брачният партньор ѝ бе оставен на милостта на затворническата защита, ръководена директно от Лукашенко, а децата ѝ бяха откъснати от родината и са в заточение в Европа, Тихановска няма изключително огромен избор.

Днес Тихановска назовава " някогашен президент ", приканва Европейски Съюз да му наложи наказания, и го квалифицира като " опасност за сигурността на Европа ", защото изтласква мигранти по границите й с Европейски Съюз.

От президентските избори през предходната година насам десетки хиляди беларуси са напуснали страната в боязън от разследващите служби. Човек може да бъде хвърлен в пандиза единствено поради каналите и обществените мрежи, за които се абонира. Правозащитни организации настояват, че към 100 души са били задържани при започване на октомври за мнения в обществените мрежи. Всички задържани са застрашени от 12 години затвор по обвинявания за „ разпалване на обществена омраза “.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР