Съдът в германския град Франкфурт прекрати разследване срещу трима бивши

...
Съдът в германския град Франкфурт прекрати разследване срещу трима бивши
Коментари Харесай

Съдът във Франкфурт прекрати дело за корупция срещу четирима ръководители на германския футбол

Съдът в немския град Франкфурт приключи следствие против трима някогашни висши чиновници на Германския футболен съюз (ГФС) без да повдигне обвинявания връзка със Световното състезание през 2006-а година, на което Германия беше хазаин. 

Прокуратурата във Франкфурт удостовери пред организация ДПА, че следствието против някогашните президенти на ГФС Тео Цванцигер и Волфганг Нирсбах, плюс някогашните генерални секретари Хорст Р. Шмид от федерацията и против Урс Линзи, по това време от структурите на ФИФА, е завършило. Новината от Германия идва една година откакто развой против същите четирима индивида и в Швейцария не се състоя. 

Екипът от юристи, който пази Хорст Шмид изясни и за какво делото завършва по този метод без да има каквото и да е решение, а точно " процедурна спънка, която не може да бъде отстранена ". Според подписано правосъдно съглашение сред прилежащите страни, човек не може да бъде осъден или оневинен повече от един път по едно и също обвиняване. Германските и швейцарските управляващи проверяват по съмнение за машинация, а швейцарците са затворили случая първи заради липса на задоволително доказателства. 

Така немската правосъдна система не може да го възобнови вторично. Делото се отнася за заплащането на 6,7 милиона евро, изплатени от Германския футболен съюз с посредничеството на ФИФА (минали през нейни сметки) на починалия предприемач Робърт Луи-Драйфус. Парите е трябвало да се употребяват за организирането грандиозно гала-парти, Световното състезание, което в никакъв случай не се е състояло. Главният уредник на Световната купа Франк Бекенбауер получи заем от същата сума от Луи-Драйфус през 2002-а, като тези пари се озоваха в сметка на някогашния върховен чиновник на ФИФА Мохамед бин Хамам. Остава неразбираемо защо са били парите. Бин Хамам е един от първите чиновници на Световната федерация по футбол, които бяха разследвани и потвърдено наказани за финансови закононарушения в света на футбола.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР