Съдът в германската провинция Северен Рейн - Вестфалия разреши на

...
Съдът в германската провинция Северен Рейн - Вестфалия разреши на
Коментари Харесай

Съдът разреши на службите да разследват Алтернатива за Германия за екстремизъм

Съдът в немската провинция Северен Рейн - Вестфалия позволи на службите за сигурност на страната да третират крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (AfD) като евентуално екстремистка партия.

Определянето на партията като такава значи, че организацията може да бъде следена скрито, в това число посредством подслушване и рекрутиране на информатори.

Решението на съда може да се апелира, а крайната присъда ще се даде от Федералния административен съд в Лайпциг.

Федералната работа за отбрана на конституцията (BfV), която е натоварена със отбраната на демократичния ред в Германия, класифицира AfD като евентуално екстремистка още през 2021 година

Ръководителят на правосъдния състав Гералд Бук постановява, че има в действителност знаци, оправдаващи това решение: като обстоятелството, че AfD води политика, ориентирана " против човешкото достолепие на избрани групи хора, както и против правилата на демокрацията ".

" Значителна част " от хората в партията считат, че немските жители с задграничен генезис не трябва да се употребяват от всички права по закон.

" Решението удостоверява това, което споделяме от години: AfD е крайнодясна партия, която желае да отслаби нашата народна власт и върховенството на закона ", съобщи Феликс Колб, началник на групата за битка с екстремизма " Campact ".

През 2022 година съдът от по-ниска инстанция в Кьолн за първи път отхвърли жалбата на партията против решението на BfV. Постановлението на висшия съд в Мюнстер от понеделник обаче удостовери тяхната констатация.

През 2017 година партията влезе за първи път в Бундестага. През последните месеци " Алтернатива за Германия " е обект на засилен надзор поради хипотетични расистки изявления на нейни членове и изказвания, че в средите ѝ се има.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР