Съдът в Чанчун, провинция Дзилин, Североизточен Китай, осъди бившия министър

...
Съдът в Чанчун, провинция Дзилин, Североизточен Китай, осъди бившия министър
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт заради корупция бивш правосъден министър на...

Съдът в Чанчун, провинция Дзилин, Североизточен Китай, осъди някогашния министър на правораздаването и някогашен заместник-министър на публичната сигурност на Китай Фу Джънхуа на гибел с двегодишна пролонгация. Съдът го признава за отговорен за приемане на подкупи на обща стойност 117 млн. юана (около 16,5 млн. долара), се споделя в присъдата.

Фу Джънхуа е лишен е от политически права, а имуществото му ще бъде иззето в интерес на страната. След като изтече отсрочката от две години присъдата може да бъде сменена с доживотна присъда без право на обжалване и предварително освобождение.

Следствието откри, че по време на работата си на разнообразни държавни и партийни постове в интервала 2005-2021 година Фу Джънхуа е покровителствал бизнеса и се е възползвал от служебното си състояние за персонална полза. Той е приет за отговорен и за укриването на значими улики, свидетелстващи за осъществени от по-младия му брат закононарушения.

Фу Джънхуа е признал виновността си и се е разкаял, а също така е оказал подпомагане при издирването на нелегално полученото имущество и е дал показания за други нарушавания на закона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР