Съдът в Бургас остави за постоянно в ареста шофьора, който

...
Съдът в Бургас остави за постоянно в ареста шофьора, който
Коментари Харесай

Оставиха в ареста шофьора, блъснал две жени на тротоар в Карнобат

Съдът в Бургас остави за непрекъснато в ареста водача, който умъртви две дами на тротоар в Карнобат на Задушница. Обвинението към 18-годишния Алекс Димов е за шофиране с несъобразена скорост и причиняване гибел по несъобразителност. Наказанието, което планува законът, е затвор от 3 до 15 години.
 
Техническа нередовност в автомобила на Алекс Димов е имало, само че поради неприятното положение на улицата. Това разяснява в коридорите на правосъдната палата в Бургас бранителят му юрист Красимир Кацарски. По думите му до трагичния случай се стигнало поради проваляне на пътната настилка.

   
„ Улицата, по която е карал Димов, е компрометирана тук-там, има съществени пропадания. Точно в подобен сектор, картерът на автомобила евентуално се е блъснал в асфалта. Последвал ляв завой и удар в стълба, след което колата е блъснала двете потърпевши дами “, посочи юрист Кацарски. За това свидетелствали и показанията на двамата очевидци на пътния случай.
 
От показанията на самия Димов станало ясно, че той незабавно е напуснал автомобила след злополуката и се насочил към двете дами. Опитал да им окаже първа помощ, само че без триумф. „ Бил е доста обезпокоен. През цялото време е повтарял „ Какво направих, какво направих! “, сподели бранителят.

 злополука Карнобат Дарик Бургас-->
 
По време на днешното съвещание от прокуратурата оповестиха, че младежът постоянно напускал рамките на страната. Това давало съображение да се смята, че може да се укрие, в случай че бъде пуснат от ареста. Затова и настояха за налагането на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на него.

„ Димов е пълновръстен от няколко месеца. Няма работа. Живее на фамилни начала дружно с приятелката си. Отглеждат и новородено. Дали той е бащата на детето обаче не е ясно, защото припознаване липсва “, съобщи прокурор Валентина Маджарова. От думите й стана ясно, че към датата на случая Алекс Димов е имал шофьорски стаж от едвам 19 дни.

 злополука Карнобат Дарик Бургас
 
В деня на злополуката подкарал автомобила дружно с 13-годишния брат на приятелката си към непосредствен магазин. Детето стояло на предната дясна седалка и по знамение се разминало без драскотина. Близки на Димов разясниха, че той е извънредно мирен. Бил при татко си в Англия, където членове на семейството се занимавали със строителство. В България се върнал поради чаканото бебе.
 
„ Български жител съм, само че приказвам турски. Движех се с малко над 50км/ч. Изгубих ръководство над автомобила. Искам мярка „ подписка “, бяха единствените думи на 18-годишния юноша пред съда, който беше доведен с белезници, криейки лицето си от публицистите с качулка. Мерцедеса получил от татко си, като подарък за взетата брошура.
 злополука Карнобат Дарик Бургас
След малко заседание магистратите му постановиха мярка за неотклонение „ задържане под стража “, която може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас в тридневен период.
 
Инцидентът стана 3 ноември на карнобатската улица „ Петър Берон “. Заради несъобразена скорост Димов изгубил ръководство над автомобила си. От удара 70-годишната Ганка е починала на място. Няколко часа по-късно другата блъсната жена – 84-годишната Каля, издъхна в болница. Пробата за алкохол и опиати на лидера е негативна. Алекс е с повдигнато обвиняване за причиняване на гибелта на двама души. Наказанието, което може да получи, е от 3 до 15 години затвор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР