Съдът в Благоевград остави за постоянно в ареста пастира, обвинен

...
Съдът в Благоевград остави за постоянно в ареста пастира, обвинен
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста пастира, обвинен за пожара в Пирин

Съдът в Благоевград остави за непрекъснато в ареста пастира, упрекнат в подпалването на Пирин.

30-годишният мъж влезе в правосъдната зала очевидно обезпокоен. Въпреки изказванията на прокуратурата, че е направил цялостни признания, Митев сподели, че е почтен и изиска да бъде освободен.

Заяви още, че се опасява и че не знае какво ще се случи с него оттук нататък. Според обвиняването, което прокуратурата му повдигна, пастирът е изхвърлил незагасена цигара, която за минути е предизвикала пожара.

30-годишният мъж пасе стадото на природозащитна организация, която работи по запазване на лешоядите в Кресненския пролом. Според нейния ръководител обвиняванията са скалъпени.

Според Емилиян Стойнов от Фонда за дивата флора и фауна обвиняванията против пастира му Костадин целят да бъде дискредитирана организацията и екообщността като цяло.

Учудващо било, че пастирът се признал за отговорен едвам откакто бил викнат за разпит в полицията.

Преди това твърдял, че видял пожара и по тази причина подал сигнал до локалния кмет.

Стойнов е отчаян от развръзката и твърди, че има заплаха организацията му да се изсели от региона след умишленото съгласно него тровене на лешоядите преди време и след сегашните обвинявания.

„ Той е просто овчар, а пък в случай че е позволил неточност, да си понесе отговорността, само че в случай че е наклеветен, също не е неприятно да се знае за какво и как”, разяснява Стойнов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР