Съдът в Битоля промени мярката за неотклонение и пусна под

...
Съдът в Битоля промени мярката за неотклонение и пусна под
Коментари Харесай

Съдът пусна под домашен арест Алабаковски, обвинен за палежа на българския културен център в Битоля

Съдът в Битоля промени мярката за неотклонение и пусна под домакински арест артиста Ламбе Алабаковски, който чака обвинителен акт за запалване на Културния клуб " Иван Михайлов " в Битоля, оповестяват македонските медии. Алабаковски е напуснал ареста в Битолския затвор в следобедните часове и е бил отведен в дома си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Алабаковски е упрекнат в причиняване на обща заплаха, откакто в събота е излял туба с бензин и го е запалил пред входа на Културния клуб " Иван Михайлов " в Битоля. Според полицията той е направил признания и му беше наложена 8-дневна мярка за неотклонение " Задържане под стража ", която през днешния ден е била изменена след импортирана тъжба на юриста му.

Медиите напомнят, че през вчерашния ден в Битоля се организира митинг с искане за освобождение на Алабаковски, проведен от опозиционната партия „ Левица”.

„ Трябва добре да се проучва дали става дума за акт на един човек или за акт, подтикнат от някакъв център, тъй като не мисля, че този ден е определен случайно”, разяснява в изявление за Канал 5 външният министър на Северна Македония Буяр Османи, съгласно който този ден, в който българският министър на външните работи Теодора Генчовска дойде в Северна Македония за продължение на диалозите сред двете министерства, не е определен инцидентно.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР