Съдът в Австралия нареди на Meta Platforms да плати глоба

...
Съдът в Австралия нареди на Meta Platforms да плати глоба
Коментари Харесай

Австралия глоби Meta с $14 млн за тайно събиране на лични данни

Съдът в Австралия подреди на Meta Platforms да заплати санкция от 20 млн австралийски $ (14 милиона долара) за прикрито събиране на персонални данни благодарение на приложението за конфиденциалност Onavo. За това написа Reuters.

Компанията остава ответник по делото с Австралийската работа на комисаря по информацията по отношение на връзките ѝ с Cambridge Analytica.Съдебното решение се отнася за VPN-услуга, която компанията е предложила от началото на 2016 година до края на 2017 година

Фейсбук (в момента се споделя Meta) употребява Onavo за събиране на информация за местоположението, времето и честотата на потребление на другите приложения за рекламни цели.

Според документа санкцията може да бъде в “стотици милиарди “, защото австралийците са изтеглили приложението 271 220 пъти и всяко нарушаване на закона за отбрана на потребителите е довело до санкция от 1,1 милиона AUD.

Припомнете си, че през април 2022 година някогашният чиновник и осведомител на Meta Франсис Хауген предизвести по отношение на опцията за корист на компанията при основаването на метавселената.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР