Съдът в Асеновград в момента гледа жалбата над Петър Низамов

...
Съдът в Асеновград в момента гледа жалбата над Петър Низамов
Коментари Харесай

Перата в съда: Вижте тези кадри, ясно личи, че съм нападнат

Съдът в Асеновград сега гледа жалбата над Петър Низамов - Перата срущу наложената му мярка за неотклонение задържане под стража.
" Вижте видеото в моята Фейсбус страница - на него ясно се вижда по какъв начин съм атакуван ", съобщи Низамов на влизане в правосъдната зала, представен от TrafficNews.

Той засяга запис, излъчен по Асеновградската телевизия, в който моментите на спречкаването сред него и телевизионния оператор се виждат от различен ъгъл.

Самият запис беше показан като доказателство в правосъдната зала и от юриста на Низамов, също така юристът изиска като доказателства да бъдат включени и разнообразни публикации от печатни и интернет издания, свързани със случая, както и мнения на жители, оповестени под такива. Според Перата тези мнения демонстрират публичната настройка, откакто хората са се срещнали с това видео. Съдът одобри доказателствата в тая част от делото, макар че съгласно прокуратурата изявления от сходни медии нямат място в него.

Низамов и юристът му упорстват упрекнатият в безчинство Низамов да бъде освободен, като бъде изменена неговата мярка за неотклонение.

В правосъдната зала Перата цитира наказателно-процесуалния кодекс и частта от него, съгласно която, в случай че няма обосновано съмнение за осъществяване на закононарушение, то не следва да има и мярка за неотклонение.

Делото продължава, в залата още веднъж пристигнаха хора в поддръжка на Перата.




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР