Съдът в американския щат Канзас определи трима местни граждани за

...
Съдът в американския щат Канзас определи трима местни граждани за
Коментари Харесай

Осъдиха американци, планирали да взривят блок с мигранти

Съдът в американския щат Канзас дефинира трима локални жители за отговорни, откакто против тях бяха повдигнати обвинявания за планирането на детонация в жилищен блок с имигранти от Сомалия. Това заяви в сряда в електронната си версия вестник " New York Times ".
По данни на изданието правосъдното жури е заседавало в продължение на общо седем часа в продължение на два дни преди да вземе решение. Очаква се присъдата на обвинените да бъде оповестена в края на юни. Всички тях обаче ги грози пожизнен затвор.
Прокуратурата твърди, че Къртис Алън, Гавин Райт и Патрик Стейн са планувани да слагат експлозиви в жилищен блок в Гардън Сити, в който живеят към 120 души, в това число имигранти от Сомалия. В постройката се обитава и джамия. Те са се надявали бомбите да избухнат на 9 ноември 2016 година - ден след президентските избори в страната, като с дейностите си те са очаквали, че ще провокират вълна от дейности против останалите имигранти и мюсюлмани в Съединени американски щати. Вината на тримата мъже беше потвърдена посредством аудиозаписи на ФБР, в които се чува по какъв начин обвинените назовават ​​имигрантите " хлебарки " и разискват разнообразни разновидности за офанзива против тях, в това число детонация. Правните бранители на американците обаче настояха, че думите на клиентите им са били просто „ смешка “. Защитата също по този начин акцентира, че персоналното злост на мъжете към имигрантите и мюсюлманите не е закононарушение, според законите на Съединени американски щати.
По данни на " New York Times " и тримата са членове на крайнодясна група, наречаща себе си „ Кръстоносците “ и имат опит в боравенето с оръжия, заяви БГНЕС.
Алън, Райт и Стейн биват задържани пре октомври 2016 година след следствие, траяло към осем месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР