Съдът уважи молбата на подсъдимата, която вече три години търпи

...
Съдът уважи молбата на подсъдимата, която вече три години търпи
Коментари Харесай

След три години зад решетките пуснаха жена, убила мъжа си след пиянска свада


Съдът почете молбата на подсъдимата, която към този момент три години търпи най-тежката мярка за процесуална насила, без да има влезнала в действие присъда.
Пресслужбата на Апелативен съд - Варна напомня, че през октомври 2015 година Варненският откръжен я осъди за ликвидиране, осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита, като й наложи наказване от година и половина затвор и 3500 лева обещетение за околните на убития. Присъдата бе анулирана от втората правосъдна инстанция през февруари тази година, когато Варненският апелативен съд призна виновността на подсъдимата за съзнателно ликвидиране и присъди на Колева 7 години затвор при първичен непоколебим режим. Беше повишен и размерът на обещетението от 3500 лева на 20 000 лв..

Със свое решение от август 2017 година Върховен касационен съд анулира 7 годишната присъда на Варненския апелативен съд, с която подсъдимата бе осъдена за съзнателно ликвидиране, както и нараствания размер на присъденото обещетение. Върховният съд върна делото за ново разглеждане от различен състав на въззивната инстанция.
При новото разглеждане на делото, Варненският апелативен съд ще подложи на въззивен надзор още веднъж присъдата на ОС-Варна от година и половина затвор, с която Карине Колева бе приета за отговорна в ликвидиране при превишаване рамките на неизбежната защита. 

Днес Апелативният съд във Варна откри, че отменителното решение на Върховен касационен съд и продължителният 3 годишен период на задържане под стража, които търпи Колева са съображение да бъде променена мярката й за неотклонение в " домакински арест ".

Припомняме и няколко условия, свързани с проблема, посочени в обвинителния акт. Подсъдимата се познавала и съжителствала с убития мъж от 20 години, като през 2008 година сключили цивилен брак. 6 години по-късно се развели, само че траяли ежедневните си контакти, които най-често били свързани с използването на огромни количества алкохол. В последните месеци заради липса на работа двамата събирали от казаните в квартала разнообразни неща, които предавали на вторични първични материали и с получените пари си купували храна и алкохол, които консумирали дружно. Много постоянно след такива запои сред тях избухвали кавги. В късния следобяд на 12 септември 2014 година, откакто се почерпили добре двамата още веднъж се скарали. 

Шумният и плевел скандал бил чут от съседите. Малко след 20.00 часа същата вечер Колева се обадила на телефон 112, показала се бащиното й име и декларирала, че мъжът й се е прибрал извън намушкан три пъти. Пристигналите на място полицейски органи и медицинския екип открили гибелта на 62 годишния Михаил, прободен с нож на 4 места в торса. Единият от ударите в региона на предмишницата бил съдбовен и засегнал жизненоважни органи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР