Съдът твърди, че след като е отправил редица запитвания към

...
Съдът твърди, че след като е отправил редица запитвания към
Коментари Харесай

Пакистански съд използва ChatGPT-4 в дело за отвличане на непълнолетен

Съдът твърди, че откакто е отправил редица запитвания към чатбота с изкуствен интелект е останал удовлетворен от получените отговори

Емил Василев преди 35 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 19:05 | 11.04.2023

Храните, които софтуерните милиардери ядат, с цел да удължат живота си

IT НовиниДаниел Маринов - 21:21 | 11.04.2023

Майката на Мъск: Когато му отивам на посетители, дремя на матрак или одеяла на земята, или пък в гаража

IT НовиниЕмил Василев - 20:13 | 09.04.2023

Джамбази употребяват подправени тонколонки на JBL с цел да крадат коли

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Общински съд в Пакистан разгласи решението си, употребявайки технология с изкуствен интелект – първият случай за азиатската страна.

Делото е било обработено от ChatGPT-4, авангардния чатбот с изкуствен интелект на OpenAI, преди локалният арбитър да разгласи решението, заяви Samaa в сряда.

„ В решението си съдът съобщи, че е почнал да опитва с потреблението на ChatGPT-4, с цел да види по какъв начин той може да помогне на правосъдната система да издава ясни и точни правосъдни заповеди и решения в сходство със закона. “

се отбелязва в отчета на Samaa

Според първичния отчет ищецът, дете на към 13 години, е упрекнат в похищение на деветгодишно момче и превозването му до безлюдно място.

Съдът на Фалия в пакистанския щат Пенджаб смята отговорите на ИИ за изключителни, защото е опитал с потреблението му, с цел да дава ясни и проницателни решения, които се придържат към закона.

Съдът твърди, че откакто е отправил редица запитвания към чатбота с изкуствен интелект е останал удовлетворен от получените отговори.

В решението си съдът освободи обвинения под гаранция против обезпечение на стойност 50 000 рупии.

Съдът към този момент е употребявал GPT-4 по гражданско дело и е намерил резултатите за завладяващи, тъй че това не е първият случай на използване на изкуствен интелект в правната система.

Според Samaa, ChatGPT се преглежда като основна стъпка към ускорение на правосъдния развой и понижаване на броя на забавените каузи, които постоянно задръстват съдилищата в Пенджаб и други райони на страната.

В края на чуването съдията излага обстоятелствата по делото и насочва питане към ChatGPT дали 13-годишният обвинен би трябвало да бъде пуснат под гаранция или да бъде арестуван под стража.

„ Съдът би трябвало да вземе това решение, само че въз основа на показаните обстоятелства, стартиране под гаранция може да бъде предоставена като опция законно. “

отговори ChatGPT

Използване на ИИ в региона на правото

Прилагането на ИИ в правосъдната система е следено и преди.

Миналия месец CoCounsel, юридически помощник с изкуствен интелект (ИИ), беше пуснат на пазара от Casetext – компания, профилирана в региона на правния ИИ.

Според основаното в Сан Франциско дружество за юридически програмен продукт, основано през 2013 година, CoCounsel е програмен продукт с ИИ, който извършва отговорности за юристи, като употребява най-новия огромен езиков модел от OpenAI, особено за юридическата сфера.

През февруари Allen & Overy (A&O), една от най-големите адвокатски адвокатски фирми в света, си партнира с OpenAI за основаването на Harvey AI, който ще може да автоматизира правенето на правни документи и изследвания.

Базираната в Лондон адвокатска адвокатска фирма твърди, че над 3500 нейни юристи към този момент са тествали Harvey AI, акомодация на ChatGPT на OpenAI, съгласно прессъобщение, оповестено неотдавна от компанията.

Използването на ChatGPT в правосъдната система е първият случай в Пакистан в локален съд, който преглежда дело и постановява решение благодарение на чатбота с изкуствен интелект.

Надяваме се, че този развой ще въодушеви други съдилища да проучат опциите за потребление на ИИ за повишение на точността и успеваемостта на правната система.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР