Съдът спря премахването на автокъща „Капитолия“ в Борисовата градина, съобщи

...
Съдът спря премахването на автокъща „Капитолия“ в Борисовата градина, съобщи
Коментари Харесай

Съдът спря премахването на автокъща в София с мотива, че може да падне градушка

Съдът спря премахването на автокъща „ Капитолия “ в Борисовата градина, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.



Столичната община ще апелира решението пред Върховния административен съд.

За страдание, сагата продължава, откакто всяка наша стъпка се саботира. Видяхте през вчерашния ден имаше забавен случай, в който целият екип беше излязъл в отпуск. Това обаче не попречи на притежателите още сутринта да подадат тъжба в съда с искане за прекъсване на осъществяването и след няколко часа след подаването на жалбата, съдът, който единствено преди 3 месеца позволи и позволи предварителното осъществяване и премахването на противозаконните здания, през вчерашния ден е взел решение да спре това унищожаване. Така че явно ще играем на котка и мишка. Разбира се, ние сме длъжни да осъществим решението на съда, съобщи Фандъкова.

Мотивите на съда са, че градушка може да наруши целостта на колите, посочи основният проектант на София Здравко Здравков.

В решението има изключителна угриженост към колите, не към противозаконното строителство. Същият този съдийски състав февруари месец, когато даде своето допускане във връзка с осъществяването на заповедта, не беше решил, че тогава може да има студове, виелици или ледени дъждове, разяснява арх. Здравков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР