Съдът ще гледа днес следобед мерките на двама полицаи и

...
Съдът ще гледа днес следобед мерките на двама полицаи и
Коментари Харесай

Пред съда: Двамата полицаи и двамата цивилни, задържани при акцията в Пловдив

Съдът ще гледа през днешния ден следобяд ограниченията на двама служители на реда и двама цивилни, задържати при огромната акция на Вътрешна сигурност в Пловдив. От 12-те задържани в сряда единствено за тях прокуратурата повдигна обвинявания и изиска постаянното им задържане

Само 2-ма от задържаните 7 пловдивски служители на реда са с повдигнати обвинявания след огромната акция в Трето районно ръководство в града в сряда. Сред тях е началникът на ръководството Самуил Хаджиев и оперативният чиновник Атанас Качаков. Според прокуратурата те са се приготвяли да вземат 500 кг марихуана от склад, в който се съхранява здравна марихуана.

Автомобилът на шеф на Трето РПУ е бил видян пред склада, а хора от компанията, която е лицензирана за производството на медицински коноп, разказали, че служителите на реда счупили стъкло на постройката.

Полицейският шеф е упрекнат и за това, че е изискал от негов зависещ дознател да наруши отговорностите си като без съображение извърши претърсвания и изземвания в база на пловдивска компания.

Срещу Хаджиев има повдигнато и обвиняване за това, че държи в колата си 50 патрона без да са спазени ограниченията за сигурност.

От арестуваните при огромната акция 5-ма цивилни с обвинявания са също единствено двама. Според прокуратурата те дружно с редовия служител на реда Атанас Качаков са отвлекли и малтретирали 28-годишен мъж поради опиати. Ако закононарушението им се потвърди, те могат да останат в пандиза от 10 до 20 година Началникът на полицейското ръководство Самуилов може да получи присъда от 3 до 8 години отнемане от независимост, в случай че обвиняванията против него се потвърдят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР