Съдът реши на първа инстанция Бойко Борисов да плати на

...
Съдът реши на първа инстанция Бойко Борисов да плати на
Коментари Харесай

На първа инстанция: Манолова осъди Борисов за клевета

Съдът реши на първа инстанция Бойко Борисов да заплати на Мая Манолова обезщетение в размер на 10 000 лв.. Той би трябвало да заплати и разноските по делото.
През ноември 2019 година претендентът за кмет по това време Мая Манолова внесе искова молба против премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов за неимуществени вреди от неистинен и опозоряващи негови изказвания. Искът бе за 15 000 лева
Решението на съда може да бъде обжалвано.
Тези изказвания бяха направени по време на изявление на Борисов от 1 ноември 2019 година в предаването „ Тази заран “ по bTV.
Тогава Борисов сподели следното: „ Възмутен човек, който е при тях (в щаба на Манолова – б.р.) и ги слуша, ми сподели, че може да попитате „ Снощи към 19:30-19:40 ч. във Волуяк дали госпожа Манолова е правила там среща с ромите да прави такива уйдурми...Снощи по негови думи към 19:30-19:40 ч., подмолно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: „ ГЕРБ ми заплатиха, Фандъкова ми заплати, с цел да гласуваме за нея”.
Премиерът е представен и още веднъж с думите: „ Там Братя Галеви са ѝ помогнали доста през ромските водачи. Направихме по този начин, че да ги търсим с алена бюлетина. Но това не значи, че извън някъде нямат въздействие върху ромските водачи. И няма да ме учуди в случай че и на първия тур са правили сходни магарии”.
Като доказателство за действието някогашният омбудсман ползва медийна обява, в която приписваните ѝ дейности са избрани като „ Новия Костинброд на Мая”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР