Съдът реши да остави зад решетките групата, уличена в имотни

...
Съдът реши да остави зад решетките групата, уличена в имотни
Коментари Харесай

Групата за имотни измами остава зад решетките

Съдът реши да остави зад решетките групата, уличена в имотни измами, която ГДБОП разкри при започване на седмицата, заяви Нова.

Прокуратурата упрекна петима за присъединяване в лъжлива скица за придобиване на жилища в столицата. Пред съда се изправиха четирима от упрекнатите. Петият бе освободен под парична гаранция, тъй като оказа цялостно подпомагане на управляващите. Подсъдимите остават в ареста беше решението на съдиите, защото против обвинените има задоволително доказателства за присъединяване им в незаконната група.

Според правосъдния състав има заплаха те да извършат друго закононарушение, в случай че бъдат пуснати на независимост.

Припомняме, при започване на седмицата от брифинг на прокуратурата и ГДБОП стана ясно, че униформените са разкрили незаконна тайфа, занимаваща се с имотни измами.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов изясни тогава, че съвсем седем месеца униформените са били по петите на нарушителите. От петимата арестувани единият е притегли към наказателна отговорност като началник на групата, а другите четирима като участници. Основно бандата е работила на територията на столичния кв. " Люлин ". Механизмът, по който са работили също е явен. Групата търсела необитаеми жилища. Лидерът на бандата, посредством необятен кръг от познати, установявал умрелия притежател, придобивал данни за него, както и дали няма наследници. След това придобивал жилището - посредством " бушони " - хора, които нямат приходи или са подвластни, изготвяли наследство от името на умрелия притежател. Той им заплащал минимална сума за това. Минавайки през няколко нотариуса, водачът пристъпвал към придобиването на парцела. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР