Съдът реши да остави в ареста близнаците Валентин и Борислав

...
Съдът реши да остави в ареста близнаците Валентин и Борислав
Коментари Харесай

Рангел Бизюрев, Цалапица: Каквото е станало – станало, връщане назад няма

Съдът реши да остави в ареста близнаците Валентин и Борислав Динкови, упрекнати в помагачество на 32-годишния Рангел Бизюрев и персонално укривателство при убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 21 юли предходната година.

Адвокатката на братята Светлана Званчева за следващ път направи искане за смяна на мярката им за неотклонение в по-лека. Според нея карцерът им, който е от близо година, е принуда и се повлиява от публичното мнение. По думите на Званчева няма заплаха те да се укрият или да извършат друго закононарушение. Самите близнаци споделиха пред съда, че ще стоят на адреса си и ще извършват домашния си арест.

Въпреки това съдията реши, че настояването е безпричинно и ги остави в ареста. Това решение бе съпроводени с бурни овации от присъстващите в правосъдната зала.

Малко преди настояването на адвокатката бяха прочетени и показанията от досъдебното произвеждане на бабата на Рангел, бащата на Рангел, гаджето на Валентин и още един очевидец.

Последният, който се споделя Георги Красимиров, декларирал пред проверяващите, че 24-годишният Димитър Малинов от Цалапица употребявал опиати, които купувал от посоченият за негов палач Рангел Бизюрев, който също приемал дрога. Той разказа Малинов като добър и нерешителен човек, предава Trafficnews.

По негов роман преди 2 години Митко изтеглил заем в размер на 20 000 лева и дал парите на различен човек, който да ги вложи в криптовалути, само че той го измамил. Свидетелят е обяснил пред проверяващите, че до момента в който изтърпявал мярка за неотклонение се засякъл с Валентин. Той твърдял, че брат му го е набутал, като му се обадил в нощта на убийството, с цел да донесе кирки и лопати.

След това последва да се изчете разпитът на бабата на Бизюрев, която е прецизирала, че внукът ѝ не ѝ споделял нищо.

Когато схванала, че обвинен за убийството на Митко е точно Рангел, тя му се обадила и през сълзи го попитала дали е правилно и какво се е случило. Той ѝ дал отговор единствено: „ Каквото е станало, е станало, връщане обратно няма”.

След края на днешното съвещание, отвън правосъдната зала се разигра същински екшън. Близките на Митко крещяха към близнаците „ Убийци”, а някои от тях даже се зарекоха, че ще се лее кръв.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР