Съдът реши да го остави в ареста Софийският градски съд

...
Съдът реши да го остави в ареста Софийският градски съд
Коментари Харесай

Задържаният с подкуп полицай имал бъбречна криза, възпалено ходило и паник атаки

Съдът реши да го остави в ареста
Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста столичния служител на реда Валентин Тренев от 9-о Районно ръководство, бранш „ Икономическа полиция “. Според съда може да се направи обосновано съмнение, че мъжът може да е съпричастен към действието, за което е упрекнат, както и да извърши друго закононарушение, написа Българска телеграфна агенция. Съдебният състав също по този начин указа категорично на началника на следствения арест да се извърши консултация с медицински експерти във връзка с Тренев.

Адвокатът на обвинения уточни, че Тренев е с остра бъбречна рецесия и възпалено стъпало, също по този начин има данни за това, че е получавал голям брой под паника офанзиви. Защитникът изиска на клиента му да се окаже здравна помощ с оглед запазване живота и здравето му, като помоли съда за по-лека мярка. Той добави, че Тренев в никакъв случай не е допускал нарушавания на служебната дисциплинираност и е награждаван от министъра на вътрешните работи.

На 22 февруари Тренев беше арестуван с рушвет от 2000 лв., по разработка на „ Вътрешна сигурност “. До ареста се е стигнало след сигнал от предприемача Иван Кирков, че служителят на реда му е изискал 5000 лв., с цел да не се образува кореспонденция по полицейска инспекция за акцидент с негов чиновник.

„ Искам да обърна внимание на фамилията си и да се запазя душевен ”, сподели Тренев пред съда и помоли за по-лека мярка.

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативен съд – София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР