Съдът реши, че контролните разписки все пак ще се броят,

...
Съдът реши, че контролните разписки все пак ще се броят,
Коментари Харесай

БСП: Решението на ВАС е в полза на честния вот

Съдът реши, че контролните разписки въпреки всичко ще се броят, само че няма да се вписват в протокола. Това е решение в интерес на прозрачността и честността на вота.

Това се споделя в позиция на Българска социалистическа партия по отношение на решението на Върховен административен съд за машинния избор.

" Макар и да не се вписва в протокола, контролното преброяване ще подсигурява, че резултатът от машината дава отговор на действителния избор. При вероятно разминаване ще има съображение за обжалване на резултата ", се споделя в документа от " Позитано " 20.

Позицията на Българска социалистическа партия продължава по този начин:

" Ние незабавно започваме подготовка нашите членове на СИК и покровители да вземат участие и прецизно да наблюдават преброяването. Те ще ни изпратят резултатите от контролните разписки и още през нощта на изборите ще знаем справедлив ли е машинният избор или не.
Ние постоянно сме били за машинно гласоподаване. Преброяването не го анулира, само че подсигурява неговата бистрота и почтеност. "

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР