Съдът разгледа искане на Окръжна прокуратура – Видин за вземане

...
Съдът разгледа искане на Окръжна прокуратура – Видин за вземане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста тримата непълнолетни, обвинени за убийството на мъж

Съдът прегледа искане на Окръжна прокуратура – Видин за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените за убийството на мъж в с. Гъмзово.

            Тримата малолетни – А.К., Н.Г. и К.С., са привлечени към наказателна отговорност за това че, на 02.01.2023 година на ул. „ Хан Кардам “ в с. Гъмзово, област Видин, умъртвили 59-годишния Б.Б.

            В хода на следствието са осъществени оглед, претършуване и изземвания, разпити на очевидци. Към материалите на делото са приобщени информации за неприятни характеристични данни на А.К., Н.Г. и К.С.

Тримата обвинени са създали признания. Събрани са доказателства за виновността им.

            Съдебният състав одобри доводите на държавното обвиняване за съществуване на обосновано съмнение за авторството на незаконното действие от страна на обвинените. Отчетена е тежестта и характерът на осъщественото закононарушение – малолетните лица умъртвили неоснователно с ръце и крайници възрастният мъж. Взети са поради данните, получени от свидетелските показания, относно отправяни от тях предизвестия за разпра. Съществува действителна заплаха А.К., Н.Г. и К.С. да се укрият или да извършат закононарушение.

            С тези претекстове Окръжен съд – Видин взе ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тримата обвинени.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР