Съдът пусна съдружника на Васил Божков - Георги Попов, срещу

...
Съдът пусна съдружника на Васил Божков - Георги Попов, срещу
Коментари Харесай

Съдът пусна Георги Попов срещу 40 бона

Съдът пусна съдружника на Васил Божков - Георги Попов, против парична гаранция от 40 000 лева Магистратите разпоредиха той да бъде освободен незабавно, а гаранцията да бъде импортирана до 10 дни. Съдът дефинира, че няма заплаха Попов да се укрие и по тази причина тази мярка е задоволителна, оповестява в. " Сега ".

" Върнах се поради здравето на родителите си и да изчистя името си. " Това разгласи по време на правосъдното съвещание Попов и изиска да му бъде избрана парична гаранция. Бизнесменът, който се върна единствено преди дни от Дубай и бе незабавно задържан на летището в София, разгласи, че има вяра на правосъдната система и е желал да се прибере още март 2020 година поради личното си здраве, както и това на неговите родители.

Заради Коронавирус пандемията обаче решението на управляващите в ОАЕ се е отсрочило веднъж за юни 2020 година, а по-късно и за края на предходната година. По думите му двете каузи - това за неговата екстрадиция и това за екстрадицията на Васил Божков, са разграничени от управляващите в Дубай.

Георги Попов спомага на воденото следствие, ще настояваме за ограничения „ Задържане под стража “, „ Домашен арест “ или „ Парична гаранция “. Това сподели минути по-рано пред публицисти зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура прокурор Ангел Кънев преди гледането на мярката на съдружника на Васил Божков – Георги Попов, представен от Агенция Фокус. Той изясни, че по закон са длъжни при екстрадиция да внесат в съда искане за задържане, само че разгласи, че прокуратурата би се съгласила и на подобаваща парична гаранция.

„ Обвиняемият Георги Попов бе наведен в България в границите на екстрадиционно произвеждане по искане на българската прокуратура до способените управляващи в Обединените арабски емирства. Точно заради това прокуратурата е длъжна да изправи същия пред съд за установяване на мярката му за неотклонение.

Доколкото по делото му има доказателства за първичното му укриване пред проверяващите органи, внасяме искане пред Специализирания углавен съд за мярка „ Задържане под стража “ или „ Домашен арест “, разяснява прокурор Кънев.

Той означи, че са съобразили и събитието, че той спомага на воденото следствие. „ Даде подробни пояснения. Съобразили сме и показани бумаги и доказателства за здравословното положение както на него самия, по този начин и на неговите роднини възходящи. Според нас мярка „ Парична гаранция “ в подобаващ размер евентуално също би осигурила задачите на ограниченията за неотклонение. Ходът на следствието е много напреднал и наказателното произвеждане е към своя край “, сподели още прокурор Ангел Кънев.

Попов кацна в петък на летище София с полет от Дубай. Според Васил Божков Попов се е прибрал по лично предпочитание, само че съгласно държавното обвиняване това е станало вследствие на задоволено искане за неговата екстрадиция.

Веднага след кацането в София, Попов бе отведен в ареста на Националната следствена работа. Повдигнато му е обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група, ръководена от намиращия към момента в Дубай Васил Божков. Самият Попов разгласи пред съда, че даже не познава част от хората във въпросната група, а с други, а " с други от тях сме в спор на ползи и в спорни връзки ". " Бил съм персонален асистент на Божков при бизнес пътувания в чужбина “, сподели предприемачът и някогашен притежател на футболния клуб " Левски ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР