Съдът произнесе присъдата за убийството на Евгения Владимирова - преди

...
Съдът произнесе присъдата за убийството на Евгения Владимирова - преди
Коментари Харесай

Убийството на Евгения: Доживотна присъда за Орлин Владимиров и за баща му

Съдът произнесе присъдата за убийството на Евгения Владимирова - преди две години тялото й беше открито в куфар. Подсъдим за убийството е брачният партньор й. Баща му е с обвиняване, че е оказал помощ за прикриване на закононарушението.

В последната си дума пред съда Орлин Владимиров сподели, че в никакъв случай не желал нещо от това да се случи. Съдът обаче постанови доживотна присъда и за Орлин, и за татко му Пламен.

Делото за убийството на Евгения на първа инстанция завършва за по-малко от 11 месеца.

" Бабата съм на Евчето. Моля се за една обективна присъда, пожизнен затвор и за двамата убийци, които лишиха от живот моята внучка и потопиха в тъга за цялостен живот цялото ми семейство ", сподели Пенка Чорбанова, баба на Евгения.

" Този, който е упрекнат като помощник, по този начин нареченият татко на Орлин Владимиров - Пламен Владимиров, също да получи присъда, тъй като е доста евентуално на него да му се размине. Това е доста добър миг съдът да застане зад думата си и да покаже на хората, че те могат да бъдат предпазени ", разяснява Мария Рубенова.

Евгения беше убита от мъжа си, който дружно с татко си провежда извхвърляне на тялото ѝ в куфар в Хвостохранилище край Перник. Тогава Орлин разгласи, че жена му е изчезнала откакто споделила, че отива на фитнес и се включи в издирването и.

Прокуратурата настоя съдът да преглежда закононарушението като изцяло съзнателно и авансово планувано, като се има поради и изключително жестокия метод по който е осъществено - удушаване. На предходното съвещание Орлин приказва за първи път пред съда и съобщи,че Евгения се скарали и сбили и тя паднала и си блъснала главата. От отбраната даже желаеха повторна аутопсия. Днес отбраната му сподели, че няма доказателство, че гибелта е настъпила по непосилен метод.

" Предстои още доста работа да се свърши по това дело, занапред е единствено на първа инстанция. Има още доказателства, които да се съберат ", уточни Емануил Бастрев, юрист на Орлин Владимиров.

Родителите на Евгения считат, че повода за убийството,освен от ревнивост, е да няма делба на парцелите при възможен бракоразвод.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР