Съдът призна за виновен подсъдимия Б.Б. (на 50 години), обвинен

...
Съдът призна за виновен подсъдимия Б.Б. (на 50 години), обвинен
Коментари Харесай

По обвинителен акт на РП – Перник е наложено наказание на подсъдим, отправил закана с убийство на бившата си съпруга

Съдът призна за отговорен подсъдимия Б.Б. (на 50 години), упрекнат от Районна прокуратура – Перник за осъществено от него закононарушение по член 144, алинея 3, прочие 1, прочие 2, вр. член 142, алинея 2, т. 6, вр. член 144, алинея 1 от Наказателен кодекс. Той е бил предаден на съд с обвинителен акт за закана с ликвидиране, което действие е било осъществено от лице от състава на Министерството на вътрешните работи. Към м. декември 2019 година Б.Б. заемал длъжността полицейски контрольор в районно ръководство на Столичната дирекция на вътрешните работи към Министерство на вътрешните работи.

Гражданският брак с някогашната му брачна половинка К.Б. бил преустановен през 2019 година, като двамата били във фактическа разлъка отпреди 10 години. Въпреки това, както и по време на целия им брак, мъжът траял да демонстрира вербална експанзия по отношение на нея.

Пострадалата била подложена на редовно психическо принуждение от подсъдимия, изразяващо се в непрекъснати кавги и потребление на обидни квалификации във връзка с личността й.

Той постоянно изпадал в пристъпи на гняв, без да е бил предизвикан за това, показал заплашителното си държание към нея с потребление на оръжие.

На 30.12.2019 година Б.Б. неведнъж звънял на телефона на някогашната си брачна половинка, искайки от нея пояснения за държанието й, обиждал я, употребявайки пошъл и циничен език. Впоследствие проникнал в двора на населявания от нея парцел, нападателно звънял на входната врата, удрял по нея с ритници и юмруци, викал. Заканил се с ликвидиране на К.Б., което възбудило състоятелен боязън за реализирането му у потърпевшата.

Изплашена от протичащото се, дамата подала сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Действието й провокирало още по-голяма експанзия у подсъдимия, който нанесъл извънредно мощен удар по вратата, вследствие на което тя се счупила. Непосредствено по-късно той бързо напуснал местопроизшествието. След този случай К.Б. и нейните близки живеели в непрекъснат боязън.

Стресът се отразил неподходящо на здравословното положение и психическото здраве на дамата и сина й. Делото против Б.Б., който понастоящем е отхвърлен от служба в системата на Министерство на вътрешните работи, приключи на първа правосъдна инстанция с неоправдателна присъда по отношение на него. Районен съд – Перник му наложи наказване от четири месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период. Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана пред въззивната правосъдна инстанция в законоустановения период.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР