Съдът призна за виновен Максим Д., който през нощта на

...
Съдът призна за виновен Максим Д., който през нощта на
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, празнувал, пушил марихуана, после запалил кола

Съдът призна за отговорен Максим Д., който през нощта на 05 април 2016 година запалил непознат автомобил в с. Алтимир.

Във въпросната вечер подсъдимият Д. бил в с. Алтимир. Около 20 ч. той завършил работа, след което получил заплатата си. Първоначално останал в стопанския двор, където се почерпил с другите служащи, а по-късно почнал да обикаля с автомобила си „ Ауди 80” из селото. На една от уличките спрял и изпушил цигара с марихуана.

Преминавайки по улица „ П. Канчев”, подсъдимият Д. забелязал паркирания пред една от къщите лек автомобил „ Рено Меган Сценик” и решил да го възпламени. В колата си той имал пластмасова бутилка цялостна с бензин. Подпалвачът спрял, отишъл до непознатата кола и я полял със запалителната течност, след което подхвърлил горящо парче хартия към „ Рено “-то.

Автомобилът избухнал в пламъци, при което подсъдимият се изплашил и решил да се скрие в дома си в Кнежа. Той незабавно се качил в колата си и без да включва фаровете отпътувал на висока скорост от селото, обаче бил видян от очевидци и полицейски чиновници.

От заключението на назначената в досъдебната фаза съдебно-оценителна експертиза е открито, че цената на запаления „ Рено Меган Сценик” възлиза на 4000 лева Колата била изцяло унищожена, защото газовата му уредба гръмнала.

С присъда на РС-Бяла Слатина на подсъдимия Максим Д. е наложено наказване от 10 месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период. Съдът е намерил за състоятелен и потвърден желае на гражданския просител и е осъдил подсъдимия да заплати сумата от 4000 лева - обезщетение за породени имуществени вреди от непозволено увреждане, ведно със законната рента от датата на действието до окончателното й погашение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР