Съдът прие експертизите на вещите лица, че Ахмед Муса и

...
Съдът прие експертизите на вещите лица, че Ахмед Муса и
Коментари Харесай

Ахмед Муса използвал фейсбук за пропаганда

Съдът одобри експертизите на движимостите лица, че Ахмед Муса и поддръжниците му са употребявали обществените мрежи за разпространение на концепциите на „ Ислямска страна ".

Пазарджишкият областен съд организира съвещание по делото против Ахмед Муса Ахмед и 13-те негови поддръжници, упрекнати в разпространение на концепциите на „ Ислямска страна " и апел към джихад.

Изслушани бяха движимостите лица Александър Шунин и Пламен Орханкелиев, които са създали преводи от арабски и от турски езици на фейсбук профилите на обвинените, съобщи БНР.

Съдът одобри експертизите на движимостите лица, че Ахмед Муса Ахмед и поддръжниците му са употребявали обществените мрежи за апел към джихад.

На видеостената в правосъдната зала бяха показани контактите на подсъдимите с профилни фотоси и мненията с джихадистки послания на турски и арабски език.

Чрез обществените мрежи подсъдимите са отправяли предложения за другарство към единобожието, тъй като задачата е да се наложи исляма от епохата на добродетелта, т.е. салафизма.

Във Facebook са тиражирани фотоси на бойци на "Ислямска страна ", проповеди на Ахмед, послание на почитатели на ИД и фотоси на Ал Багдади. Всичко това е правено за агитация, сподели прокурор Нели Попова.

"Чухте, специалистите споделиха, че всички са свързани с "Ислямска страна ", разгласи прокурорът.

Защитата дефинира експертизата като опорочена. Адвокат Вакил Генчев съобщи: "Тя е некомпетентна, опорочена и не следва да бъде призната, а да бъде назначена нова ".

Съдът не почете възражението на отбраната. Според обвиняването Ахмед Муса Ахмед и хората му са насаждали посредством обществените мрежи верска непоносимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР