Съдът потвърди присъдата на непълнолетните убийци от Асеновград - Исмаил

...
Съдът потвърди присъдата на непълнолетните убийци от Асеновград - Исмаил
Коментари Харесай

Намалиха присъдата на един от непълнолетните убийци от Асеновград, другият остава с условна

Съдът удостовери присъдата на малолетните убийци от Асеновград - Исмаил Асан и Митко Асенов. Върховният касационен съд даде на Исмаил 7 години и 10 месеца отнемане от независимост по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Припомняме, че още преди няколко месеца Апелативен съд понижи присъдите на двете момчета. Окръжен съд наказа Асан с 9 години и 4 месеца отнемане от независимост. Още тогава TrafficNews разбра, че втората инстанция е понижила наказването е 1 година. Това е наложило и митинг от страна на прокуратурата. Така казусът остана в ръцете на Върховния съд.

Последният е приет за отговорен за това, че на 25 против 26 май 2019 година в Асеновград е умъртвил брутално почтен човек. Макар малолетен – на 15 година, само че като е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, съзнателно е лишил живота на 48-годишен мъж.

Припомняме, че действието е осъществено с особена свирепост, по изключително непосилен метод и по хулигански подбуди. Двамата са приети за отговорни и за обир на движимостите на жертвата.

Съдът е определил едно общо най-тежко наказване на Исмаил Асан. За двете осъществени закононарушения той получава присъда в размер на 7 година и 10 м. отнемане от независимост.

На Митко Асенов са присъдени 2 години отнемане от независимост условно с 3 години изпитателен период. Той е приет за отговорен за лишаване на непознати движими движимости и за това, че не е попречил на осъществяването на тежко закононарушение – ликвидиране, като е могъл да го направи.

Присъдата на Върховния касационен съд е дефинитивна и е влезнала в действие.

Как се стигна до убийството и по какъв начин протече процесът?

Първоначално малолетните роми блъснали в носа мъжа, който се прибирал към дома си след посещение у брат му. Това станало в късните часове на 26 май. Митко и Исмаил издърпали торбата на мъжа, като съумели да отмъкнат 3 лв. и мобилен телефон. От удара обаче мъжът паднал на земята. Носът му бил строшен и почнало да шурти доста кръв. Ромите оставили по този начин жертвата си и отишли до непосредствен магазин, от където си купили алкохол. След малко се върнали на мястото на случая и когато видели, че мъжът към момента е там в безпомощно положение по-малкият Исмаил почнал да скача върху главата му, до момента в който го умъртвил. Освен това към врата на жертвата има следи от душене.

Таксиджия, паркирал наоколо, става очевидец на бруталната сцена и незабавно вика полицейски екип, който е бил наоколо на прилежаща улица. Униформените заварили младежите над натрупа и незабавно ги арестували, като по едно и също време с това извикали спешна помощ. За страдание, при идването си медиците единствено установили гибелта на асеновградчанина.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР