Съдът постанови възможно най-тежката присъда срещу кандидата за убежище Хусейн

...
Съдът постанови възможно най-тежката присъда срещу кандидата за убежище Хусейн
Коментари Харесай

Доживотен затвор за мигрант, убил студентка в Германия

Съдът постанови допустимо най-тежката присъда против претендента за леговище Хусейн К.. Съдът също по този начин одобри, че са налице утежняващи виновността условия и разпореди мъжът да бъде превантивно арестуван, което прави възможна пробация съвсем невъзможна.

След като присъдата беше прочетена, присъстващите в залата представители на обществеността започнаха да ръкопляскат.

През 2016 година жертвата, Мария Л. се удави край брега на река Драйзам в югозападния академични град Фрайбург, в плитката част на водите й.

Заподозреният Хусейн К. призна, че е изпил огромно количество алкохол и е пушил неразрешени вещества, след което свалил Мария Л. от велосипеда й, изнасилил я, душил я с нейния шал и я хвърлил в реката.

"Знаел е, че е към момента жива, когато я е оставил в Драйзам - че ще се удави, че няма по какъв начин да не се удави ", съобщи ръководителят на съдийския състав Катрин Шенк.

Хусейн К. беше съден от съд за малолетни заради спорни данни за възрастта си, само че по наказателното право за пълнолетни.

Мъжът, за който се допуска, че е от Афганистан, в началото твърдял, че е на 17 години, само че след това съобщи, че е излъгал.

Няколко експертизи дефинираха, че все още на закононарушението възрастта му е била най-малко 22 години. Решението предстои на обжалване.

След ареста на Хусейн К. се разбра, че при бягството си от Афганистан едвам не е умъртвил 20-годишна жена в Гърция. Бил задържан, само че по-късно го освободили.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР