Съдът поряза гражданския иск на сестрата на Теодора Бахлова –

...
Съдът поряза гражданския иск на сестрата на Теодора Бахлова –
Коментари Харесай

Милион и 200 хил. лв. обезщетение искат от бизнесмена убиец Станимир Рагевски близките на Юмер и Бахлова

Съдът поряза гражданския иск на сестрата на Теодора Бахлова – Таня, не били задоволително близки

Милион и двеста хиляди е общото общетение, което околните на брутално убитите - служащият Юмер Мехмед (28 г.) и брокерката Теодора Бахлова (47 г.) желаят от посочения за причинител - предприемачът Станимир Рагевски. Това стана ясно на разпоредителното съвещание в Окръжния съд в Бургас.

Към тях се причислява и сестрата на Теодора Бахлова – Таня, която е подала молба с иск за кръвнина от 80 хиляди лева, само че съгласно юриста на Рагевски – Ваня Радиева, същата не била от близкия кръг от лица до брокерката и не би трябвало да желае обезвреда. Прокурор Десислава Трифонова удостовери тезата на юрист Радиева, като даже добави, че в деня на изгубването на Теодора Бахлова – 29.10.2020 година, щерка й – Християна, е споделила пред органите на реда, че подозира, че вуйна й е забъркана в това. Двете сестри били в трайна омраза, даже можело да се приказва за „ ненавист “, уточни още държавното обвиняване.

Окръжният съд дефинира, че поради фактическата и правна трудност на делото и размера на събрания доказателствен материал, както и с оглед дълготрайното разглеждане на процеса, е нужно да бъдат назначени авариен правосъден заседател и бранител.

В правосъдната зала стана ясно още по делото са направени 200 експертизи, разпитани са 40 движимости лица и 60 очевидци. Предвид, че делото ще се преглежда по реда на Гл. 27, член 371, т. 1 от Наказателно-процесуален кодекс, това значи, че на последващи съвещания още веднъж ще бъдат разпитани редица лица, кои обаче – ще уточни Рагевски.

Окръжният състав позволи дъщерята на Бахлова - Християна Иванова , да бъде цивилен просител и частен обвинител, като кръвнината, която 25-годишната жена желае е 500 000 лева .

Майката на убитата брокерка – 85-годишната Стоянка , също ще бъде позволена в наказателното произвеждане като цивилен просител и частен обвинител, като компенсацията, което тя желае от Станимир Рагевски, е 300 000 лева .

Въпреки че бранителят на серийния палач Рагевски акцентира, че не е редно майката на Юмер да желае кръвнина, защото въобще не били близки и даже като дете го е захвърлила на улицата, съдът реши, че щом му е биологичен родител има право на кръвнина. Гюлфие Салибрям е подала иск за 100 000 лева за нанесени морални вреди.

Приятелката на Юмер – Габриела , с която живееха дружно на квартира в жк. „ Възраждане “ и имаха проекти за общо бъдеще, също ще бъде цивилен просител и частен обвинител, като кръвнината, за която тя ще пледира е 300 000 лева

Следващото съвещание е планувано за 27 април т.г. от 10 часа. Припомняме, че Станимир Рагевски е упрекнат в две тежки убийства. Първото е за жестоката гибел посредством разчленяване на брокерката, а по-късно и за злокобната екзекуция на Юмер Мехмед (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Той е упрекнат и в това, че без да има позволение, е държал револвер „ Макаров “, с които е прострелял жертвите си, както и муниции за него. Рагевски е упрекнат и за това, че незаконно е държал високорискови наркотични субстанции – марихуана и примес от кокаин и пирацетам, които популяризирал, предавайки ги на Деан Дичев. Общата стойност на наркотичните субстанции възлиза на 452 лв. по цени на съдопроизводството.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР