Съдът отлагаше произнасянето си дали да допусне повторно броене на

...
Съдът отлагаше произнасянето си дали да допусне повторно броене на
Коментари Харесай

Манолова: Ще продължим да твърдим, че истината за резултата от местните избори е в чувалите

Съдът отлагаше произнасянето си дали да допусне наново преброяване на бюлетините в някои секции, само че при положение, че се наложи да изготвим касационна тъжба, ние ще продължим да твърдим, че истината за резултата е в чувалите. Това съобщи ръководителят на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова през днешния ден след петото съвещание по делото за анулиране на локалните избори в София.

Очаква се в идващите дни Административният съд да се произнесе дефинитивно. „ Отказът да бъде позволено наново преброяване не дава опция жителите да научат същинските резултати от изборите “, безапелационна е Манолова. В хода на делото Манолова и екипът й потвърдиха, че са основателни изказванията за многочислени основни нарушавания при правенето на изборните описи, на секционните протоколи и броенето на недействителните бюлетини. „ Нарушенията, които сме показали, надвишават разликата сред двамата претендента “, съобщи Манолова.

Тя добави, че става въпрос за над 3000 жители на страни членки на Европейския съюз, които са нелегално включени в изборните описи, над 7000 дописани гласоподаватели в спомагателната страница на секционните протоколи, 98% от които нямат доказателствена стойност, защото нямат подписи на ръководителя и на секретаря на СИК. По думите на Манолова има близо 7000 бюлетини, които са оповестени за недействителни, а при делото излиза наяве, че членовете на СИК не са били известени от ЦИК кои бюлетини се смятат за невалидни. „ Всички нарушавания, които установихме при локалните избори основават възприятие за съмнение на жителите в изборния развой и се ускорява чувството, че в действителност няма смисъл да се гласоподава, тъй като резултатите се отразят по метод, който няма нищо общо с действителния избор “, сподели още Манолова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР