Съдът отхвърли исканията на защитата за назначаването на нова експертиза

...
Съдът отхвърли исканията на защитата за назначаването на нова експертиза
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за убиеца на Милен Цветков

Съдът отхвърли настояванията на отбраната за назначението на нова експертиза и наново разпитване на очевидците
 

Прокуратурата изиска от Софийския апелативен съд да наложи 15 години затвор на обвинения Кристиан Николов за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков, съобщи БГНЕС. Софийският апелативен съд отхвърли настояванията на отбраната на обвинения Кристиан Николов за назначението на нова експертиза и наново разпитване на очевидците.

Защитата на Кристиан Николов изиска назначението на нова експертиза, която да откри дълготраенето на резултата от приемането на опиати и алкохол, повторна експертиза за вещото лице, което е взело пробите, както и още един разпит на очевидците по делото. “С оглед на мнението на Софийския градски съд, че е приел не по-късно от 22:50 ч. на 18.04.2020 година алкохол и три типа наркотици-кокаин, амфетамин и марихуана, се изисква назначение на нова експертиза, която да покаже какъв брой трае резултатът от приемането на опиатите и алкохола, с цел да може досега на местопроизшествието на 19.04.2020 година към 18:00ч. той към момента да е под тяхното влияние ”, прецизират от отбраната.

От отбраната на Милен Цветков упорстват настояванията да бъдат оставени без съображения, защото не намират за съображение съществуването на нова експертиза, която да откри дали Николов е приемал опиати. Надежда Ковачева, юристът на фамилията на Милен Цветков посочи, че няма значение кое е вещото лице, което е взело пробите, защото те се обработват от лица работещи във ВМА.

Последното съвещание бе анулирано заради неналичието на Кристиан Николов. Беше показан фиш в съда, който заявява, че е Николов е бил контактен с болен от COVID-19 - неговата майка и след обзор от Спешна помощ е било открито, че той има признаци на вируса.

Журналистът Милен Цветков бе затрит, до момента в който чака в автомобила си на червен светофар. Николов, под въздействието на опиати и с превишена в градски условия скорост, блъсна автомобила на Цветков на червен светофар в региона на мол „ Парадайз център ” в София точно на Великден 2020 година.

Той е единствен обвинен по делото. На 4 март тази година бе приет от Софийски градски съд за отговорен за осъществено по несъобразителност закононарушение и му беше наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 9 години, което да се изтърпи при първичен общ режим, както и „ отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство “ за период от 10 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР