Съдът отхвърли гражданския иск на Министерството на финансите за близо

...
Съдът отхвърли гражданския иск на Министерството на финансите за близо
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Съдът отхвърли иск от 630 млн. лв. по делото Божков

Съдът отхвърли гражданския иск на Министерството на финансите за близо 630 млн. лева към подсъдимите по делото " Божков ". Според магистратите той би затруднил процеса мощно в наказателната му част.

Съдът позволи братята Георги и Цветомир Найденови като цивилен ищци по делото.
В момента съвещанието продължава, като Софийски градски съд би трябвало да реши дали да допусне делото за гледане всъщност.

По време на съвещанието страната, посредством министъра на финансите, предяви иск за 620 596 171 лева и 48 ст. Според юрисконсулта на институцията всеки участник в групата е знаел, че прави закононарушение, а дейностите им били съгласувани. Адвокатите на подсъдимите не са съгласни, защото нямало данни за неплатени държавни такси по Закона за хазарта.

По делото бе разпитван и някогашният финансов министър Владислав Горанов.

На съд са предадени 10 лица. Васил Божков, като уредник и началник на групата, а останалите девет - като участници в нея, част от тях в качеството на длъжностни лица от комисията по
хазарта. Сред тях има и двама някогашни ръководители, както и брачната половинка на предприемача, уточни прокурорът по делото Ангел Кънев.
Наказателното произвеждане е формирано в закритата към този момент Специализирана прокуратура през 2019 година, сподели той. Разпитани са над 250 очевидци, а обвинителният акт е към 3000 страници.
В правосъдната зала стана ясно, че е умрял Стефан Найденов-един от потърпевшите.

Очаквайте детайлности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР