Съдът остави за постоянно в ареста кмета на столичния район

...
Съдът остави за постоянно в ареста кмета на столичния район
Коментари Харесай

Решено: Иванчева остава за постоянно в ареста

Съдът остави за непрекъснато в ареста кмета на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева, нейния заместител Биляна Христова-Петрова и Петко Дюлгеров по обвинявания за вземаме на рушвет в изключително огромни размери. Според съда има задоволително доказателства, СРС-та и свидетелски показания, че тримата са изнудвали и са поискали рушвет от предприемача Александър Ваклин.

Междувременно стана ясно, че е имало и четвърти арестуван за 24 часа, само че не са открити задоволително доказателства за неговото присъединяване в настояването и приемането на подкупа. Става въпрос за мъж, който е непосредствен до Иванчева.

В петък спецсъдът остави тримата в ареста, само че юристите им апелираха. Те бяха арестувани показно при спецакция на 17 април в центъра на София, откакто предприемачът Александър Ваклин подаде сигнал, че му бавят уведомителните процедури за градеж.

За да ги има постройките, съгласно спецпрокуратура, Иванчева поискала 500 000 евро.

Гледането на мярката на Иванчева, Петрова и Дюлгеров стартира с час забавяне, защото юристите се запознаваха с материалите по делото. Преди началото на съвещанието Десислава Иванчева и Биляна Петрова обявиха, че са се срещали с Ваклин, само че поради негово предпочитание да облагородява региона с детска площадка. 

„ Срещали сме се два пъти. Един път в общината, когато пристигна последния ден и сподели, че ще направи детска площадка. Защото знаете, че за детските площадки постоянно съм позитивна, позитивно настроена. Тогава пристигна. И първият път, той е бил в миналото първоначално, когато съм била кмет. През другото време нито сме се чували, нито сме се виждали ”, съобщи Иванчева.

„ Всички знаем, че в „ Младост ” ни подаряват детски площадки. Няма условия, даже не се сещам кой е този облик ", добави тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР