Съдът остави Васил Божков в ареста. Магистратите приха, че от

...
Съдът остави Васил Божков в ареста. Магистратите приха, че от
Коментари Харесай

Васил Божков остава в ареста, при новината му прилоша

Съдът остави Васил Божков в ареста. Магистратите приха, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Васил Божков е направил закононарушенията, за които е упрекнат по отношение на проведените от него хазартни игри и укриването на дължими към бюджета такси за тях.

Има доказателства още, че предложил подкупи на висши длъжностни лица, като ръководители на ДКХ и чиновници на комисията, както и е давал такива, с цел да праща по-ниски от дължимите такси, както и да се пречи за издаването на лицензи на негови съперници, или пък за се лишават към този момент издадени лицензи на оператори, които Божков не управлява.

Съдът цитира и показания на някогашна председателка на Държавната комисия по
хазарта, която твърди, че откакто отказала на Божков да извършва негови поръчки, той направил опит да я изнасили.

Съдът не намира, че има заплаха Божков да извърши друго закононарушение, само че има заплаха да се укрие и смята, че най-адекватната мярка е задържане под стража.

Васил Божков му прилоша и му позволиха да седне. Съдия Христинка Колева скастри прокуратурата, че държали Божков жаден и гладен в Съдебната палата от 8.30 ч. сутринта, до старта на делото в 16.30 ч.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР