Съдът остави в ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на магистрала

...
Съдът остави в ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на магистрала
Коментари Харесай

Шофьорката, обвинена за катастрофата на Тракия: Не очаквам никой да ме разбере, съжалявам


Съдът остави в ареста шофьорката, упрекната за злополуката на автомагистрала „ Тракия”.

Цвета Таскова е упрекната за причиняване на гибел по несъобразителност след жестоката злополука сред нейната кола и рейс. При случая починаха шестима души, а 20 бяха ранени.

Според съда е налице обосновано съмнение, че тя е направила това, в което е упрекната, не е появила нужната отговорност на пътя. Касае за тежко закононарушение с наказване над 5 години отнемане от независимост.

Освен това беше взет поради и фактът, че действието е осъществени малко време, откакто е хваната да кара след приложимост на алкохол.

Искам да изкажа откровени съболезнования, не мога да опиша съжалението. Не чакам да ме схванат, само че скърбя, скърбя ”, сподели пред съда Цвета Таскова.

„ Разпитани са над 30 очевидци. От тях проличава несъответстващи дейности от стана на обвинената. Тя е почнала изпреварване като е позволила да настъпи удар и в резултат, на което е настъпила гибелта на 6 лица. Това закононарушение е несъобразителност. Представлява и персонална покруса за самата обвиняема”, обявиха Мирослав Ангелов, наблюдаващ прокурор. И добави, че Таскова не е била деликатна на пътя и по този начин се е стигнало до тежкия случая.

Според прокуратурата водачът на рейса няма никаква виновност за случая. Затова и желаеха на Таскова да се наложи най-тежката мярка - задържане под стража.

„ Липсва автотехническа експертиза, която да дефинира мястото на удара, разположението на колите по отношение на разграничителната линия на платното за движение”, репликираха от отбраната на Таскова и допълниха, че за няколко дни следствие е невероятно да се откри фактическата конюнктура, тъй като делото е комплицирано. „ Може да е отговорна моята подзащитна, допустимо е да е отговорен и шофьорът”, сподели още юристът на Таскова и стимулира потребността от автотехническата експертиза.

„ Вещо лице Александър Димитров е направил оглед на автомобила на моята подзащитна от 17:30-17:40, а за 10 минути, съгласно мен, е невероятно да го направи”, съобщи още юристът на Таскова. „ Молим за по-лека мярка, която убеждавам, че ще бъде съзнателно изпълнена”, сподели още бранителят. По думите му Таскова имала е 6 години златен ваучър.

„ Няма по какъв начин да има златен ваучър, тъй като няма стаж зад волана”, репликираха от прокуратурата и допълниха, че Таскова е възнамерявала да пътува за Гърция след дни и да стартира работа там.

„ Да, тя зимата е работела по зимни курорти, лятото по летните курорти. Това не е доказателство, че ще се укрие”, съобщи още отбраната на Цвета Таскова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР