Съдът остави в ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на магистрала

...
Съдът остави в ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на магистрала
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Цвета Таскова, която блъсна автобус на магистрала “Тракия”

Съдът остави в ареста шофьорката, упрекната за злополуката на автомагистрала „ Тракия ”. Цвета Таскова е упрекната за причиняване на гибел по несъобразителност след жестоката злополука сред нейната кола и рейс. При случая починаха шестима души, а 20 бяха ранени.

Според съда е налице обосновано съмнение, че тя е направила това, в което е упрекната, не е появила нужната отговорност на пътя.

Освен това беше взет поради и фактът, че действието е осъществени малко време, откакто е била хваната да кара след приложимост на алкохол.

„ Искам да изкажа откровени съболезнования, не мога да опиша съжалението. Не чакам да ме схванат, само че скърбя ”, сподели пред съда Цвета Таскова преди съвещанието.

„ Разпитани са над 30 очевидци. От тях проличава несъответстващи дейности от стана на обвинената. Тя е почнала изпреварване като е позволила да настъпи удар и в резултат, на което е настъпила гибелта на 6 лица. Това закононарушение е несъобразителност. Представлява и персонална покруса за самата обвинена ”, обявиха Мирослав Ангелов, наблюдаващ прокурор. По думите му Таскова не е била деликатна на пътя и по този начин се е стигнало до тежкия случая.

Според прокуратурата водачът на рейса няма никаква виновност за случая.

Очаквайте подробности
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР