Съдът остави в ареста обвинения в изнасилване и убийство на

...
Съдът остави в ареста обвинения в изнасилване и убийство на
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвинения в изнасилване и убийство на възрастна жена в Бяла Черква

Съдът остави в ареста обвинявания в обезчестяване и ликвидиране на стара жена в Бяла Черква.  След извършено намерено правосъдно съвещание е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по искане на Окръжна прокуратура-Велико Търново, по отношение на повдигнатото на същия обвиняване -  обезчестяване, представляващо изключително тежък случай, в резултат на което е настъпила гибелта на потърпевшата - 70 годишна жена от Бяла Черква.

Образувано е на съображение въззивна тъжба от бранителя на обвинения против определието на Окръжния съд, поддържана в правосъдното съвещание. Защитата излага съображения, че първоинстанционният съд е постановил своето определение, като е отчел единствено официално предпоставките, без да проучва някои доказателства по делото и условия, като младата възраст на обвинения, чистото му правосъдно минало и съществуването на непрекъснат адрес. Защитата моли за анулация на определението на ВТОС и налагане на мярка „ домакински арест “ на подсъдимия.

Съставът на Апелативен съд намира, че първоинстанционният съд е анализирал всички доказателства по делото в целокупност и споделя напълно изводите му по повод нуждата от налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, заради което смята жалбата за неоснователна и като такава я оставя без почитание.

Определението на Апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР