Съдът остави в ареста Димитър Желязков-Митьо Очите. Според магистратите има

...
Съдът остави в ареста Димитър Желязков-Митьо Очите. Според магистратите има
Коментари Харесай

Митьо Очите остава в ареста


Съдът остави в ареста Димитър Желязков-Митьо Очите. Според магистратите има заплаха той да извърши друго закононарушение. Желязков към този момент е осъждан, излежал е присъдите си, само че не се е повлиял.

По-рано неговият юрист изиска да му бъде направена здравна експертиза, защото положението му се е влошило. Имал и неизвадени от тялото патрони.

Защитникът му желае да се откри настоящото положение на Митьо Очите, с цел да стане ясно дали престоят му в ареста заплашва здравето и живота му.

Според обвиняването обаче здравословното му положение е приемливо и експертизата не е незабавна. Прокуратурата упорства Желязков да остане за непрекъснато в ареста.

Съдът не почете настояването за експертиза, защото в законодателството има задоволително гаранции за здравето на арестантите. Може да се употребяват пунктовете и лечебните заведения в местата за отнемане от независимост.

Адвокатът на Желязков съобщи, че има учредения да смята, че правосъдният състав е привързан и изиска да бъде назначен нов. Съдът обаче отхвърли настояването с претекста, че няма учредения за пристрастност.

Самият Димитър Желязков съобщи, че не желае да бъде освободен, а единствено да бъде прегледан. В Турция се грижели за положението му доста по-добре, в сравнение с у нас.

Желязков е махленски като водач на проведена незаконна група за палежи, побои и разпространяване на опиати. За тези закононарушения законът планува до 15 години затвор. Той беше екстрадиран от Турция, откакто прекара 6 месеца в турския арест. Решението на магистратите е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР