Съдът остави в ареста Десислава Иванчева Апелативният специализиран съд остави

...
Съдът остави в ареста Десислава Иванчева Апелативният специализиран съд остави
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Десислава Иванчева

Съдът остави в ареста Десислава Иванчева Апелативният профилиран съд остави за непрекъснато в ареста кмета на ж.к. „ Младост “ Десислава Иванчева , заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашния кмет на региона Петко Дюлгеров . Те бяха задържани по следствие за рушвет. Решението е дефинитивно и беше взето след съвещание, траяло няколко часа.
 

Още сутринта съвещанието за установяване на мярката на обвинените се отсрочи с няколко часа, тъй като Иванчева, Петрова и Дюлгеров обявиха пред съда, че не са се срещнали с постъпилите нови доказателства по делото.
 
За 3 часа обвинените трябваше да прегледат 10 тома, в които са разказани всички доказателства.

Прокурорите Илиян Рангелов и Тихомир Савов показаха доказателства, от които стана ясно, че 5 минути, откакто Александър Ваклин е предал подкупа в размер от 70 хиляди евро, Десислава Иванчева се е обадила на свидетелка по делото - Маргарита Стоянова, която е чиновник на община „ Младост “ и ѝ е споделила да стартира работа по преписката за градежа на Ваклин и да я задвижи.
 Десислава Иванчева БГНЕС
 

Прокуратурата означи и че има доказателства, че Иванчева е влизала в кабинети на територията на общината след работно време. От тях тя е изземвала преписки , които след това е забавяла .
 
Според прокуратурата има доказателства и за диалози, в които т римата обвинени си приказват, че са „ сложили на колене “ Ваклин, както и че Иванчева споделя, че няма да пусне преписката, до момента в който вложителят не заплати.
 
Адвокатът на Иванчева - Марин Марковски, разяснява, че на никое място в доказателствата няма включен сходен диалог и това са измислици. Той сподели още, че на никое място няма доказателства, че Дюлгеров е дал парите на кметицата, тъй като те са открити в колата. По думите му маркировка по кметицата има, само че единствено по дланта, кутрето и под носа на обвинената и изясни, че маркировката под носа евентуално е от ръкавицата на полицайката, която е запушила устата на кметицата по време на ареста.
 Десислава Иванчева БГНЕС

 
Адвокатът на Биляна Петрова - Иван Иванов, сподели, че няма никакви събрани доказателства против клиентката му. Той изясни и че по досъдебното произвеждане не са били приложени протоколи за позволение за потребление на особено разследващи средства, а през днешния ден към този момент има, което е срещу закона.
 
Адвокатът на Петко Дюлгеров - Марияна Тодорова, пък разяснява, че по делото са приложени показания на Александър Ваклин, в които той твърди, че се е свързал а Дюлгеров посредством различен човек, чието име е Георги Шопов. В същото време обаче Шопов не е давал показания по делото и не е притеглен като обвинен.
 Десислава Иванчева БГНЕС

 
И тримата обвинени споделиха пред съда, че желаят да бъдат освободени от ареста. Иванчева и Петрова споделиха още, че н икога не са желали и не са получавали подкупи.
 
В заседателната зала стана ясно и че има показания от Румен Русев, който е декларирал, че Иванчева му наредила да пресметна площта, на която би трябвало да стартира градежът на компанията „ Ваклин груп “.
 
След като преди дни първостепенният съд реши тримата обвинени да останат в ареста, през днешния ден Апелативният профилиран съд установи, че на Иванчева, Петрова и Дюлгеров, би трябвало да се наложи най-тежка мярка за неотклонение - „ задържане под стража ”. Втората инстанция поддържа причините на Специализирания съд, че закононарушението, за което са привлечени обвинените, е тежко и е с огромна социална щета.
 Десислава Иванчева БГНЕС

 
Освен това съдът счете, че има риск Иванчева, Дюлгеров и Петрова да извършат друго закононарушение или да се укрия т, поради високата присъда, която ще получат, ако виновността им бъде потвърдена.
 
След съвещанието прокурор Илиян Рангелов разяснява, че първоначално по случая е имало четирима арестувани. Впоследствие обаче обвинявания са повдигнати единствено на Иванчева, Петрова и Дюлгеров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР