Съдът остави в ареста Адриан Антонов, обвинен за трагедията на

...
Съдът остави в ареста Адриан Антонов, обвинен за трагедията на
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Адриан Антонов, 18-годишният шофьор, убил двама души на бул. Сливница

Съдът остави в ареста Адриан Антонов, упрекнат за нещастието на " Сливница ", заяви Българска национална телевизия.

 

Прокуратурата изиска задържането под стража на Адриан Антонов, като посочи, че той е карал със 100 км/ч и не е направил опит да спре, карал е в тъмната част на деня и действието му е общественоопасно.

 

Съдът одобри да преглежда три характерности - от класната на Адриан от 122-ро учебно заведение " Георги Измирлиев " в София, по местоживеене и от черква, в която Адриан свири на китара.

 

Адвокатът на момчето ще оспорва настояването за мярка за неотклонение задържане под стража.

 

На влизане в правосъдната зала Адриан сподели, че съжалява за стореното. Не разяснява какво си спомня от съдбовната нощ.

 

Адриан Антонов, който умъртви в злополука младата двойка Явор и Ана-Мария, на които предстояло женитба, освен не е опитал да спре, преди да ги блъсне, само че и не е опитал да завие, с цел да избегне конфликта. Това стана ясно в Софийския градски съд, написа „ 24 часа “.

По експертен път по делото е открито, че причина за злополуката са само дейностите на Антонов, уточни прокурор Илиян Банков. Той пренебрегнал евентуални рискове на пътя като пресичащи хора, изясни обвинителят.

" Изключително смело и надменно държание ", назова той шофирането на Адриан. И уточни, че първичните данни сочат, че ученикът е карал с към 102 км/ч в нощта против 8 май, когато стана злополуката. Изтъкна, че младежът не е натиснал спирачката, когато блъснал и умъртвил Явор и Ана-Мария. Не подхванал и други дейности, да вземем за пример да опита да завие, с цел да избегне удара. Напомни, че ограничаването на бул. " Сливница " в София е 50 км/ч.

Антонов е млад водач, има брошура от 2 месеца, което сочи, че има занижена оценка за качествата си, сподели Банков. И изиска Антонов да бъде оставен в ареста.

Адвокатът на Адриан Димитър Марковски призна, че клиентът му е превишил доста скоростта. Той уточни, че на място имало друга кола, поради която той не видял пешеходците. Добави, че не е изследвано и каква е била видимостта на Явор и Ани, които пресичали булеварда. Марковски посочи, че клиентът му не е осъждан, имал положителни характеристични данни, свирел на китара в църковен хор. Напомни, че ученикът непринудено е дал кръвни проби, които удостоверили полевите проби на Министерство на вътрешните работи, че ученикът не е бил нито пийнал, нито дрогиран. Поиска от съда да пусне Адриан под домакински арест.

" Съжалявам и желая да дам своите съболезнования ", сподели Адриан пред съда. В обясненията си пред проверяващите изтъкнал, че пред него имало джип и не е видял никой различен по платното.

Съдия Николай Младенов обаче уточни, че от другите разпитани очевидци станало ясно, че нямало други коли. Магистратът цитира изводи, които посочвали разнообразни стойности на скоростта на Адриан по време на удара. Едното показвало 101 км/ч, друго - 107. Дори при по-високите обаче Антонов можел да спре безвредно, в случай че бил натиснал спирачката. Той бил на 266 метра от Явор и Ана-Мария, когато те стъпили на пешеходната пътека.

" 2 месеца и половина откакто някой е придобил брошура, е обикновено да е по-внимателен ", сподели арбитър Младенов. И уточни, че неналичието на опит трябвало да е причина за съобразяването. Той се спря и на това, че като участник в църковния хор Адриан е трябвало да се преценява с другите участници в придвижването.

Младенов остави Антонов в ареста. Ученикът може да апелира пред Софийския апелативен съд на 16 май.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР