Съдът осъди изпълнителя на кавър версията на Моя страна, моя

...
Съдът осъди изпълнителя на кавър версията на Моя страна, моя
Коментари Харесай

Осъдиха изпълнителя на чалга версията на Моя страна, моя България

Съдът осъди изпълнителя на кавър версията на " Моя страна, моя България ". Той би трябвало да приключи нейното осъществяване и да заплати обезщетение за нанесените вреди, заяви Българска национална телевизия.

Делото е инициирано от Емил Димитров-син, който е притежател на правата на емблематичната ария.

Според решението на Окръжен съд - Плевен ответникът е нарушил авторското право на Емил Димитров - наследник, изразяващо се в неразрешено потребление, посредством основаване на преправка на песента " Моя страна, моя България ", изпълнена и обществено публикувана посредством видеозапис под името " Моя страна, моя Германия ".

Признатият за отговорен Кристофър Галовски би трябвало да заплати сумата от 4000 лв. обезщетение за породените неимуществени вреди, както и сумата от 1000 лв. обезщетение за имуществени вреди.

Решението може да бъде обжалвано пред Великотърновския апелативен съд в 14-дневен период от връчването му на страните.

Припомняме, че кавърът стана обществено прочут през лятото на 2023 година, когато чалга ритмите в него възмутиха хиляди българи. Изпълнителят е от ромски генезис, който след това се извини на фамилията на Емил Димитров и разгласи, че ще даде на композитора и създателя всички доходи от кавър версията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР