Съдът осъди изпълнителя на чалга версията на Моя страна, моя

...
Съдът осъди изпълнителя на чалга версията на Моя страна, моя
Коментари Харесай

Осъдиха автора на чалга версията на Моя страна, моя България

Съдът осъди изпълнителя на чалга версията на „ Моя страна, моя България “. Той би трябвало да приключи нейното осъществявания и да заплати обезщетение за нанесените вреди.

Решението е на Окръжния съд в Плевен, а самото дело е инициирано от Емил Димитров-син, който е притежател на правата на емблематичната ария.

„ С решението си Окръжен съд - Плевен е признал за открито, че ответникът е нарушил авторското право на Емил Димитров - наследник, изразяващо се в неразрешено потребление, посредством основаване на преправка на песента „ Моя страна, моя България “, изпълнена и обществено публикувана посредством видеозапис под името „ Моя страна, моя Германия “, като осъжда причинителя да прекрати непозволеното осъществяване и разпространяване на преработката на песента “, се споделя в постановлението.

Признатият за отговорен също по този начин би трябвало да заплати сумата от 4 000 лв. - обезщетение за породените му неимуществени вреди и сумата от 1 000 лв. - обезщетение за имуществени вреди.

Решението може да бъде обжалвано пред Великотърновски апелативен съд, в двуседмичен период от връчването му на страните.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР